5 найкращих комедій з Леслі Нільсеном

Photo of author
Written By Зеник

Леслі Нільсен – це один з найбільш відомих та харизматичних канадських коміків. Він знявся в понад 20 комедіях та став іконою жанру пародії. Актор помер 9 років тому, але його творчість досі приносить радість мільйонам людей. В цій статті зібрані найкращі кінострічки, де він грав одну із головних ролей.

Голий пістолет (The Naked Gun: from the Files of Police Squad!, 1988)

Незграбний і фантастично везучий коп (Френк Дребін) дізнається про поранення напарника. Аби помститися та відновити справедливість, він починає власне розслідування. Невдовзі стає зрозуміло, що за банальною кримінальною справою ховається міжнародна змова…

arga-5

Сюжет фільму “Голий пістолет” пародіює поліцейські блокбастери та комедії 80-х років. У ньому немає драми, серйозних питань та моральних дилем. Усе що чекає глядачів – це простий, абсурдний та по-справжньому смішний гумор.

Дракула: Мертвий і задоволений цим (Dracula: Dead and Loving It, 1995)

Дракула більше не може жити в глухому трансільванському замку. Йому не вистачає пригод, пристрасних жінок, яскравих подій. А тому легендарний вампір переселяється в Англію…. Сюжет фільму “Дракула: Мертвий і задоволений цим” пародіює екранізації легендарного роману Брема Стокера “Граф Дракула”.

arga-6

Шостий Елемент (A Space Travesty, 2001)

Полісмен Річард Членс розслідує справу про клонування відомих людей. Він підозрює, що у кріслі президента сидить двійник. Аби з’ясувати деталі і врятувати людство, коп відправляється на місяць… Сюжет фільму “Шостий Елемент” пародіює фантастичні блокбастери (“5 елемент”, “Космічна Одіссея 2001” та інші).

arga-7

Аєроплан (Airplane!, 1980)

Колись Тед був пілотом та командував ескадрильєю винищувачів. Але після невдалої операції, у якій померли всі його підлеглі, він боїться сідати за штурвал. Чи вдастся герою подолати психологічну травму? Сподіваємось. Адже просто зараз Тед знаходиться у літаку, який терпить катастрофу. Пілот та його помічники не можуть керувати аєропланом через гостре отруєння рибою. Уся надія тільки на Теда…

arga-8

Сюжет кінострічки “Аєроплан” пародіює фільми катастрофи та поширені режисерські штампи.

Помилково звинувачений (Wrongfully Accused, 1998)

Красень, скрипач та плейбой Райан Харрісон несправедливо звинувачений у вбивстві. Його прийняли за однорукого, одноногого та одноокого маньяка. Суд виніс смертний вирок, але на щастя автобус з ув’язненими послизнувся на шкірці банана. Скориставшись раптовою пригодою, головний герой втікає з в’язниці та починає власне розслідування…

arga-9

Сюжет фільму “Помилково звинувачений” позбавлений навіть натяку на серйозність. Це квінтесенція сміливого, трохи-абсурдного та експерементального гумору. Він пародіює кінострічки “Спіймай мене якщо зможеш”, “Титанік” та інші.