5 найкасовіших фільмів 18+

Photo of author
Written By Сергій

showgirls_1

Донедавна фільми із міткою “18+” не могли стати прибутковими. Звичайно, зараз інші часи, але ще десяток років тому, мітка “18+” була еквівалентом вироку. Не забувайте також, що окрім поглядів на життя та мистецтво, справа із грошима якихось 15-20 років тому теж була іншою. Якщо зараз надприбутковими вважаються фільми, що зібрали в прокаті понад мільярд доларів, колись 300 мільйонів були захмарною, недосяжною цифрою. Тож, про що іде мова?

Лише кільком фільмам для дорослих вдалось стати прибутковими до виходу “Відтінків Сірого” (у котрих насправді рейтинг 16+) і їм подібних. І в цій статті про них ми вам і розповімо.

Останнє танго в Парижі

ostannye_tango_v_parygi

Рік виходу: 1972.

Касові збори: 96 144 000.

Сорокап’ятирічний вдівець з Америки, важко переживає смерть дружини, знайомиться з юною парижанкою – дивною, ексцентричної дівчиною. У них зав’язуються стосунки чистої пристрасті, без імен, без зобов’язань і без минулого.

Вихід фільму супроводжувався скандалами та судовими позовами, а виконавці головних ролей багато років після закінчення зйомок не спілкувалися з режисером.

Порочний зв’язок

porochny_zvyazok

Рік виходу: 2007.

Касові збори: 67 091 915.

Це дуже дивне і дуже чуттєве кіно. Воно викликає суперечливі почуття захоплення і відторгнення одночасно. Воно розповідає історію кохання і пристрасті, яка просто не може закінчитися добре. Ну і рейтинг 18+ фільмом більш ніж заслужений.

Погане виховання

pogane_vyhovannja

Рік виходу: 2004.

Касові збори: 40 261 665.

Педро Альмодовар не знімає просте кіно. Це шокуюча історія, розказана красивим і правильним мовою. Це фільм про справжнє кохання, пронесена крізь все життя. Розповідь про те, що любов може бути сусідами з лютою ненавистю і при цьому бути жертовною і зворушливою.

Генрі та Джун

genrie_and_jone

Рік виходу: 1990.

Касові збори: 23 472 449.

Сміливий і відвертий фільм про секс. Симпатична письменниця Анаїс Нін знемагає від нудьги, котру перемагає лише пишучи в щоденник описи своїх еротичних фантазій. Аж поки на горизонті не з’являється загадкова парочка: письменник Генрі Міллер та його дружина Джун.

Шоугьорлз

showgirls

Рік виходу: 1995.

Касові збори: 20 350 754.

Молода танцівниця приїжджає за славою в Лас-Вегас. Її мета – стати примою стриптиз-шоу. І виявляється, що заради цього місто вимагає від неї жорсткості і безпринципності. Критики дуже низько оцінили фільм, вручили йому аж сім «золотих малин». Зате глядачам сподобалося.