8 серіалів серпня, які не можна пропустити

Photo of author
Written By Сергій К

lovecraft_country

Серпень – рай для телеманів. Діти ще у бабусь з дідусями, на роботі зазвичай перед осіннім сезоном не надто жорсткий графік, відпустка ще не вичерпалася… Саме час приділити вечір-другий на тижні улюбленим серіалам.

Тим більше, що протягом останнього місяця літа фанатів телевізійних серіалів автор підготували справжній «зорепад» прем’єр. Як абсолютних, так і відносних – нових сезонів улюблених історій.

Отже – ТОП-8 серіалів, які стартують, або відновлюються у серпні 2020 року. Не пропустіть.

Маленькі пташки

Дата – 4 серпня.

little_birds

1955-й рік. Морський порт Танжер на півночі Африки, яке належить Іспанії, але ось-ось має увійти до складу Марокко. Сюди з нареченим-лордом приїжджає заможна американка Люсі Севідж. Молоді люди прагнуть розібратися у власному житті, але робити це під час фундаментальних суспільних змін – вдвічі складніше завдання. Секс, політичні інтриги, кохання і африканський антураж. Як мінімум, вас чекає гарна картинка. Швидше за все – яскрава драма, що претендує на звання одного з найкращих телешоу року.

Серіал є вільним перкалем збірки еротичних оповідань кубинської письменниці Анаїс Нін. Поки що мова йде про 1 сезон (6 епізодів). У головній ролі – Джуно Темпл («Тріщини», «Ще одна з роду Болейн»). Цікаво, що 9 років тому вона знімалася у фільмі з такою самою назвою – про підлітків і вуличні стосунки. Тепер усе значно доросліше.

Піаніно

Дата – 6 серпня.

upright1

Австралійська драмедія про невдаху, який через весь континент їде, аби попрощатися з мамою, що помирає. Все, що йому вдається у цьому житті – принижувати самого себе і чудового грати на фортепіано. Власне, у подорож він бере якраз музичний інструмент.

Дорогою він зустрічає дівчину-підлітка, яка стає його супутницею у цій дивній поїздці. У пасажирки – свої секрети, які головному герою належить дізнатися. Серіал у кращих традиціях роуд-муві з шикарною оцінкою на IMDB у 8,6 балів за 10 бальною шкалою.

Молодий Морс

Дата – 9 серпня.

endeavour1

Серіал, що має оригінальну назву «Індевор» запустив уже свій 7-й сезон. Класичний британський детектив за мотивами романів Коліна Декстера з неперевершеним Шоном Евансом у ролі молодого інспектора, який лише розпочинає свою кар’єру у невеличкому (100 тисяч населення) містечку Оксфорд.

Якщо ви любите кримінальну класику («Суто англійські вбивства», екранізації романів Агати Крісті) – то «Молодий Морс» має обов’язково посісти одну з лідируючих позицій у вашому рейтингу.

Маленька поправка. І «Піаніно», і «Молодий Морс» з’явилися ще на початку 2020 року, проте через низку обставин (і головна тут – карантин), трансляції на каналах Sundance Now та PBS відповідно запускаються лише зараз. Номінально, це не серпневі прем’єри, проте вони такими є фактично для широкої аудиторії, а не лише передплатників.

П’ять спалень

Дата – 13 серпня.

five_bedrooms

Ще одне телешоу з Австралії і знову у напівкомедійному форматі з елементами драми. У першому сезону кумедна історія почалася на весіллі. Головні герої – гості церемонії, які є ходячими ілюстраціями до енциклопедичної статті про самотність. Спочатку вони й не думали починати спілкування, але не так вже й легко мовчати весь вечір, коли ви знаходитеся за одним столом. Слово за слово – і ось герої вже вирішують купити спільний будинок з п’ятьма спальними кімнатами. Адже що може бути кращим, за проживання несамовито самотніх людей під одним дахом.

Втім, все пішло не так, як планувалося – і спільне проживання приносить чимало сюрпризів. Особливо для тих, хто все життя звик бути один. Що ж буде у другому сезоні? Перший (8 епізодів) зібрав достойні оцінки – 7,6 від IMDB. І шанувальники вже в очікуванні продовження.

Тед Лассо

Дата – 14 серпня.

ted-lasso-d

Головний герой (це на честь нього назвали серіал) живе в Канзасі і тренує місцеву скромну команду з американського футболу. Несподівано його запрошують до професійної ліги аж до Англії. Пропозиція занадто вигідна, тож Тед Лассо вирішує не відмовлятися від неї і не пояснювати новим роботодавцям, що футбол у Європі («соккер») і футбол у США (власне, американський футбол, більше схожий на регбі) – це зовсім різні види спорту.

Протягом 10 серій першого сезону спортивної комедії тренеру доведеться не лише маскувати своє повне незнання правил класичного футболу, але ще й тренувати команду, вивчаючи ці самі правила на ходу.

Роль головного героя виконав Джейсон Судейкіс, якого глядачі чудово мають знати саме за комедійними ролями у фільмах «Нестерпні боси», «Одного разу у Вегасі» та «Ми – Міллери».

Велике пограбування

Дата – 14 серпня.

robo_del_siglo_

Аргентинський комедійний детектив, сюжет якого заснований на реальному злочині, що відбувся у 2006 році у передмісті Буеноса-Айреса – районі Акасусо. Тоді шестеро грабіжників маючи з собою лише іграшкову зброю пограбували відділення найбільшого у країні банку.

Достовірності перебігу подій на екрані можна завдячувати одному з авторів сценарію – чоловіку, який був безпосереднім учасником пограбування… на стороні зловмисників.

Країна Лавкрафта

Дата – 16 серпня.

lovecraft_country

Ветеран війни у Кореї Аттікус Блек разом з подругою дитинства Летисією і дядечком Джорджем вирушає у подорож Америкою, аби відшукати свого батька. Події відбуваються у 1950-х роках, а їздити темношкірим героям доводиться південними штатами, де тоді ще діяли сегрегаційні закони Джима Кроу.

Паралелі між расовими неподобствами американського суспільства та хтонічними жахіттями з романів Говарда Лавкрафта – шикарна знахідка письменника Метта Раффа, екранізацією твору якого і є драма. Скидається на те, що це один з найбільш очікуваних телесеріалів 2020 року.

Люцифер

Дата – 21 серпня.

lucifer

А це – передостанній сезон серіалу, що за перші 4 роки зібрав середню оцінку 8,2 на IMDB. Живуче кіно, зважаючи на те, що «Люцифер» вже тричі реанімували. Спочатку після закінчення серіалу на телеканалі FOX його підхопив стримінг Netflix, який планував зняти ще 4-й і 5-й сезони і на цьому завершити історію. Однак минулого місяця оголосили оголошено, що проект продовжений на 6-й сезон (тепер уже точно фінальний).

У нових епізодах, глядачів традиційно чекає купа пісень і танців, але авторам цього здалося мало – тож тепер вони анонсують цілу серію в стилі «музичного нуару», що дозволить «показати персонажів в абсолютно іншому світлі і розкрити їх нові грані».

Нагадаємо, в основі сюжету – диявол, який проміняв пекло на земне життя, відкрив нічний клуб в Лос-Анджелесі і насолоджується життям, паралельно допомагаючи поліції боротися зі злом та несправедливістю (така іронія).