Нові серіали осені 2021

Photo of author
Written By Сергій К

111_shrink_next_door

Щосезону найкращі продюсери, сценаристи, режисери та актори випускають для кіноманів чергову порцію телешоу на будь-який смак і будь-якого жанру. Деякі з них залишаються тільки на один сезон, а деякі стають культовими і продовжуються на чимало років.

Цієї осені перспективи потрапити до другої категорії – у величезної кількості нових телесеріалів. Пропонуємо вам ті нові серіали осені 2021, які на думку kinosvit.info, перетворять довгі холодні темні вечори на яскраві незабутні перегляди.

Вбивства в одній будівлі

only_murders_in_the_building

Hulu і Disney+ створили чудову детективну комедію, яка вже стартувала і до середини вересня перетнула екватор першого сезону – для перегляду доступні вже 6 серій із 10. Вбивства в одній будівлі – серіал про трьох мешканців одного будинку, які фанатіють від детективів. Тож коли у їхньому помешканні трапляється справжнє вбивство – для головних героїв з’являється шанс реалізувати на практиці усі свої знання, почерпнуті з книжок про Шерлока Голмса, міс Марпл та Ніро Вульфа.

Головні ролі дісталися геніальним комедійним акторам Стіву Мартіну («Гуртом дешевше», «Рожева пантера») і Мартіну Шорту, чарівній Селені Гомес та легендарному співаку і музиканту Стінгу.

Старт – вже відбувся. Вихід останньої (10-ї) серії сезону заплановано на 19 жовтня.

Сцени з подружнього життя

scenes_from_a_marriage

Драматичний міні-серіалрімейк фільму шведського режисера Інгмара Бергмана з тією самою назвою, який вийшов 1973 року. Головні герої – пара, яка після 10 років шлюбу вирішує розлучитися. Але після цього їхні почуття спалахують з новою силою. Що переважить: пристрасть чи взаємні образи?

Головні ролі виконали Оскар Айзек («Всередині Люїна Дейвіса», серіал «Покажіть мені героя») та Джесіка Честейн («Прислуга», «Тридцять хвилин по півночі»). Остання замінила Мішель Вільямс («Сім днів і ночей з Мерілін», «Манчестер біля моря»), яка спочатку планувалася на цю роль, але відмовилася через інші проєкти.

Старт – вже відбувся. Вихід останньої (5-ї) серії сезону заплановано на 10 жовтня.

Фундація

foundation-main

Цей серіал від Apple TV+ критики бачать правонаступником «Гри престолів» за масштабами, популярністю та епічністю. Шоу засноване на семикнижжі класика науково-фантастичної літератури Айзека Азімова про Галактичну Імперію, крах якої передбачає математик. І не просто передбачає, а намагається втілити у життя неймовірний план порятунку.

У ролях – Джаред Гаріс (серіали «Божевільні», «Чорнобиль»), Лі Пейс («Гобіт», «Солдатська дівчина»), Альфред Енох (серіали «Як уникнути покарання за вбивство», «Падіння Трої») та інші. Перший тізер, який вийшов ще у 2020 році в короткі строки переглянуло більше 12 мільйонів людей. Які будуть цифри на прем’єрі першої серії – побачимо вже зовсім скоро.

Старт – 24 вересня. До кінця листопада вийдуть усі 10 серій сезону.

Опівнічна меса

midnight_mass

Режисер Майк Фленаган – справжній майстер горору. Він вже прекрасно впорався з екранізаціями класиків жанру – Стівена Кінга («Гра Джеральда») та Шерлі Джексон («Привиди будинку на пагорбі»). Тепер настав час видати не менш очікуваний власний проєкт.

В центрі сюжету – ізольований острів, куди прибуває молодий священик. Але місцева громада не зовсім така, якою може видатися на перший погляд. Тут відбувається щось надприродне. Щось, що лякає і паралізує. Щось, що приносить моторошні передбачення.

Старт – 24 вересня. В один день вийдуть усі 7 епізодів сезону.

Ломка

dopesick-trailer_jpg

Драматичний серіал на основі книги «Ломка: Дилери і фармацевтичні компанії, які заохотили Америку». І книга і телешоу присвячені опіоїдній епідемії в США, яка розпочалася ще у 1970-х, а у 1990-х набрала загрозливих масштабів. Фармацевтичні компанії некоректною рекламою і стимулюванням лікарів виписувати пацієнтам з болем (і навіть підліткам) нібито безпечні ліки на основі опіоїдів. Як наслідок – значна частина суспільства підсіла на ці препарати, а кількість смертей від передозування ними збільшилася до більш ніж 100 людей на рік.

У головній ролі – неймовірний Майкл Кітон («Бьордмен», «У центрі уваги»). Він грає роль лікаря, який дізнається правду про ці знеболювальні і наважується кинути виклик одній з найбільших фармацевтичних компаній країни. Поруч з ним на екрані глядачі побачать Віла Поултера («Той, що біжить лабіринтом», «Хроніки Нарнії»), Майкла Стулбарга («Серйозна людина», «Форма води») та інших.

Старт – 13 жовтня. Кінець сезону, який складається з 14 серій – у квітні наступного року.

Королеви

queens_tv

Псевдобіографічний серіал від Disney+ про учасниць дівчачого гурту з 90-х «Відразливі стерви». Музична драма про дорослих жінок, які намагаються підкорити світ хіп-хопу після тривалої перерви у виступах. Але чи зможуть вони тягатися з молодим поколінням?

Родзинки серіалу – не лише чудово виписаний драматичний сюжет, але і прекрасні пісні від головних героїнь, адже у ролях – відомі виконавиці Бренді Норвуд, Нечурі Нафтон, Пепі Сонуга. Поруч, аби додати ще й профільної майстерності – акторка і модель Надін Веласкес. Буде спокусливо.

Старт – 19 жовтня. До кінця року вийдуть усі шість серій.

Психіатр по сусідству

the-shrink-next-door

На телеекрани режисери вже запускали літературні твори, адаптували велике кіно, переносили комікси та мемуари. Тепер черга дійшла до екранізацій подкастів, які записував спеціаліст-мозкоправ на основі сеансів з давнім пацієнтом. У головних ролях – Віл Ферел («Ельф», «Операція «Казино») та Пол Рад («Людина-мураха», «Шпигунська гра»).

Чорна комедія розповідає про спілкування психіатра і його підопічного, яке поступово стає дуже дивним. Доктор Айзек Гершкопф буквально «вплітається» у життя пацієнта, переїжджає жити до нього і навіть зазіхаї на родинний бізнес. В якийсь момент психологічна допомога перетворюється в маніпуляцію, а чоловік втрачає контроль над усім своїм життям.

Старт – 12 листопада. До кінця року вийдуть усі вісім серій.

Шершні

yellowjackets

Психологічний трилер про дівчат-підлітків, які потрапили у авіакатастрофу і залишилися у непролазних лісових хащах якнайдалі від цивілізації. Поки тривають пошуки, дівчата намагаються вижити самотужки, а зробити це в диких умовах без їжі і залишитися при цьому людьми дуже складне завдання. Серіал складається з двох часових шарів – сучасного життя головних героїнь та їхніми привидами з минулого 25-річної давнини, що захопили душі і серця дівчат безпосередньо після катастрофи. Ті кошмари не дають їм спокійно жити.

У головних ролях – Мелані Лінскі («Вище неба», серіал «Два з половиною чоловіки»), Тоні Сайпрес (серіали «Герої», «Незабутнє»), Крістіна Річі («Протилежність сексу», «Життя за гранню»), Джульєт Льюіс («Мис страху», «Від заходу до світанку»).

Старт – 14 листопада. До кінця року вийдуть сім серій сезону. Решта три – у 2022-му.

Колесо часу

the_wheel_of_time

Ще одна адаптація класичного твору у жанрі фентезі – однойменного циклу письменника Роберта Джордана. У центр сюжету – два юнаки, на яких полює Володар темряви. Усі спроби втекти будуть марними, тож потрібно тягнути час і готуватися до вирішальної битви. За епічністю і популярністю ця робота співставима з «Володарем перснів» і вважається якраз другою за кількістю проданих примірників книг після творів Толкієна

Телевізійна адаптація від Amazon ще до початку першого сезону була продовжена на 2-й. Отже, автори серіалу впевнені в успіху свого дітища ще до прем’єри. Свою роль зіграла і хедлайнер акторського складу – Розамунд Пайк, яка добре знайома кіно манам за ролями у фільмах «Гордість та упередження» і «Загублена».

Старт – 19 листопада. У цей день вийде перші 3 серії сезону. Дата релізу наступних трьох поки невідома.

Соколине око

hawkeye

Без супергеройської класики нині не обходиться жоден телесезон. Цього разу на телеекранах основну увагу привертатиме Клінт Бартон, відомий як Соколине Око. Він уже налаштувався відійти від справ і тепер зайнятий пошуком спадкоємця, щоб з чистим сумлінням піти на заслужений відпочинок. Вибір падає на молоду лучницю Кейт Бішоп. Вона, безсумнівно, влучна і кмітлива, але є один нюанс – потрібно знайти можливість і обійтися без суперздібностей.

Роль Соколиного Ока логічно дісталася Джеремі Реннеру, який втілював цей образ у кількох частинах «Месників» на великому екрані. Його підопічну зіграла Гейлі Стейнфілд («Справжня мужність», «Майже 17»). Крім того, глядачі зможут насолодитися грою Віри Фарміги («Вище неба», серіал «Мотель Бейтса», Зана Маккларнона («Костяний томагавк», другий сезон серіалу «Фарго») і Флоренс П’ю («Маленькі жінки», «Боротьба з мою родиною»).

Старт – 24 листопада. Шість серій вийде до Нового року, а дві фінальні – на початку наступного.