7 напружених фільмів для володарів міцних нервів

Photo of author
Written By Сергій

Полонянки

polonjanky

Зло заражає суспільство. Воно пробирається спочатку в одного з нас, а потім обплутує всіх навколо. Злочини продовжаться до тих пір, поки не зловлять злочинця, який є носієм цього зла, і з кожною новою жертвою кількість заражених людей, які бажають помститися, зростає. Зростає ненависть до правосуддя, до поліції, до тих, хто повинен був зупинити все це.

Законослухняний громадянин

zakonosluhnjany_1

Фільм показує, до чого може довести людину брехлива система. Щасливе життя головного героя, після вбивства його дружини і дочки, який причаївся, що живе на межі божевілля, ввергає в стан заціпеніння: а що ж буде далі? І не зійти з розуму, залишитися у самої межі дозволяє тільки почуття нереалізованої помсти зламаного людини.

Візит

vizyt

У цій кінокартині немає звичних штампів. Є тільки два переляканих дитини, які намагаються зрозуміти, що за чортівня відбувається навколо них. До кінця фільму ви відчуєте себе третьою дитиною, втягнутим в події, що відбуваються на екрані, і будете чекати, з нетерпінням чекати, чим же це все закінчиться, як творці фільму пояснять те, що відбувається.

Вузол Диявола

devils-knot19

Стиль фільму-суду обмежений сам по собі, але режисер зробив все, щоб уникнути загальмованості розповіді. З особливою жорстокістю вбито троє дітлахів, а під колеса машини правосуддя потрапляють ті, хто здавався суспільству підозріліше всього. Кримінальну справу шито білими нитками, докази сміховинні, а найстрашніше те, що справжній вбивця, можливо, все ще гуляє на свободі.

Дім Марень

dim_maren

У житті заможного письменника, впевненого в собі чоловіка, турботливого глави сім’ї, відбуваються дивні, незрозумілі зміни – його будинок з цитаделі спокою і розуміння перетворюється в притулок психічно неврівноваженої людини. Цей фільм може похвалитися досить непередбачуваним кінцем: коли глядач вже майже впевнений, що розгадав суть і задум, все виявляється трохи заплутаніше і цікавіше.

Екзамен

ekzamen-2010

Четверо чоловіків і четверо жінок: все різних типажів і походжень. У мовчазній, напруженій атмосфері в лаконічно обставленій кімнаті вони чекають початку випробувань. Входить екзаменатор, дає чіткі короткі інструкції, їм дано одне питання, на який, після закінчення 80 хвилин, потрібно дати одну відповідь.

Рокове число 23

23_jim_kerri

Одержимість числами – відома тема. Фільм, при всіх своїх параноїдальності і містицизмі, немов вклинюється в звичайну реальність. Абсолютно точно більшість переглянули відразу візьмуться шукати це заповітне число в оточенні, головне – самим не зійти з розуму. Чи не ознака це якості кінофільму? До речі… Може, ваше число 7?