10 головних кінохітів 2016 року

Photo of author
Written By Сергій

Прибуття

arrival-prybuttja

На Землю прибувають інопланетяни, їх наміри невідомі: 12 величезних космічних кораблів просто зависають над поверхнею планети. Лінгвіст і поліглот Луїза Бенкс і фізик Ян Доннели піднімаються на один з кораблів, щоб спробувати встановити контакт з прибульцями.

Один з найуспішніших сучасних режисерів Дені Вільньов зняв фільм за оповіданням одного з найсильніших сучасних фантастів – «Історії твоєму житті» Теда Чана. Емі Адамс стала вершиною цього чудового трикутника, блискуче зігравши роль Луїзи Бенкс.

Фантастичні звірі та де їх шукати

fantastychni_zviri_i_de_ih_shukaty

Чарівний всесвіт Джоан Роулінг обростає все новими подробицями. За 70 років до подій саги про Гаррі Поттера маг-зоолог Ньют Скамандер (Едді Редмейн) прибуває в Нью-Йорк з валізою, повним чарівних істот. Вони випадково збігають, а ловити їх йому допомагають дівчина-мракоборец Тіна Голдштейн, її легковажна чарівниця-сестра Куїнні і не дуже кмітливий, але симпатичний магл Якоб.

Коли Магічний конгрес управління по Північній Америці виявляє, що тварини належать Ньютові, він сам опиняється в небезпеці, адже через нього магли можуть виявити чарівний світ.

Капітан Фантастік

captain_fantastic_film

Батько сімейства (Вігго Мортенсен) виховує своїх шістьох дітей в лісі, подалі від згубного впливу цивілізації. Вони вміють полювати і поводитися зі зброєю, говорять на декількох мовах і розбираються у фізиці і філософії. Але одного разу вся сім’я змушена відправитися в місто, і до такого випробування діти виявляються не готові.

Фільм багатошаровий і тонкий, трохи сентиментальний, але і не позбавлений чорного гумору. Він про те, що потрібно стримувати обіцянки, навіть якщо при цьому потрібно дістати когось з-під землі, а якщо твої принципи більше не працюють, то тобі доведеться придумати собі нові.

З міркувань совісті

z_mirkuvan_sovisti

Після 10-річної перерви Мел Гібсон повернувся в режисуру і зняв фільм, заснований на реальних подіях. Друга світова війна, медик-пацифіст Дезмонд Досс (Ендрю Гарфілд) записується добровольцем на фронт, але через релігійні переконання відмовляється брати в руки зброю. І беззбройним він виявляється в самому пеклі. Досс так і не зробив жодного пострілу, але виніс з поля бою 75 поранених і був нагороджений медаллю Пошани.

Сильне кіно про те, що принципи сильніше обставин. Щемлива любовна лінія, а також Сем Уортінгтон ( «Аватар»), який знову повернувся в стрій (і обидві ноги у нього діють), додають задоволення від перегляду.

Круті Чуваки (Хороші Хлопці)

horoshi_hlopci

Лос-Анджелес, 1977 рік, приватний детектив і батько 13-річної дівчинки Холланд Марч (Райан Гослінг) змушений розслідувати загибель дівчини разом з найманим костоломом Джексоном Хілі (Рассел Кроу). Замість демонстрації ідеального торса Гослінг регулярно впадає в істерику, а Кроу методично дає всім по морді. І це справді дуже смішно.

Бунтар Один. Зоряні Війни. Історія.

rogue-one-header

Восьмий фільм саги «Зоряні війни» – спін-офф, дія якого відбувається між третім і четвертим епізодами. Опір збирає загін для того, щоб викрасти креслення «Зірки смерті», бойовий станції Галактичної Імперії. На чолі загону – безстрашна Джин Ерсоя (Фелісіті Джонс). Як завжди, на кону доля Галактики.

Саллі (Диво на Гудзоні)

sully

Пілот Чеслі Салленбергер (Том Хенкс) здійснює аварійну посадку літака прямо на воду річки Гудзон в Нью-Йорку. На борту – 150 чоловік, не постраждав жоден. «Саллі» стає американським героєм, його запрошують на телешоу і носять на руках, а авіакомпанія в цей час починає розслідування, яке загрожує репутації пілота.

Сцена катастрофи (в літак врізається зграя гусей) пробирає до мурашок, особливо якщо знати, що фільм знятий на основі реальних подій 2009 року.

Мерзенна Вісімка

hatefull_8

Так, фільм знятий в 2015 році, але в прокат вийшов в 2016-м. Дія американського вестерну, знятого Квентіном Тарантіно, відбувається незабаром після Громадянської війни в США. Мисливець за головами Джон Рут на прізвисько Вішатель супроводжує укладену до місця страти. Снігова буря змушує їх сховатися в торговельній крамниці-трактирі разом з вельми різношерстою компанією. І один з них не той, за кого себе видає.

Зоотрополіс

zootropolis

Мультики тепер не закінчуються разом з дитинством. Анімаційні картини в широкому прокаті нічим не поступаються повнометражного кіно, заробляючи не тільки мільйони в прокаті, але і любов глядачів будь-якого віку.

Зоотрополіс населений людиноподібними тваринами, а в центрі сюжету – чарівна кролиця Джуді Хопс. Вона здійснила свою мрію стати поліцейським, але замість ловити злочинців виписує штрафи за неправильну парковку. Лис-шахрай Нік Уайлд допомагає Джуді розкрити складна справа, адже інакше їй загрожує звільнення з поліції.

Ла-ла-ленд

la_la_land

Міа мріє стати актрисою, але поки вона подає каву кінозірок і бігає по нескінченним прослуховуванням. Себастьян – джазовий музикант, якому доводиться грати прості мелодії на вечірках. З появою успіху кожному з них доведеться прийняти рішення, яке може поставити під загрозу або їх тендітні відносини, або кар’єру, про яку вони так довго мріяли.

Фільм про любов та музику – вартий уваги кожного!