Найкращі серіали 2022 року: топ-10

Photo of author
Written By Nelegal

У добірці серіали різних жанрів: фентезі, історичні, екранізації книжок (в тому числі бізнес-літератури), байопік. Серед них – ті, які вже вийшли раніше і матимуть продовження, а також – новинки.

Заряджені: Битва за Uber

Наприкінці лютого телеканал Showtime запрем’єрить серіал про історію створення онлайн-сервісу Uber, що змінив ринок таксі у багатьох країнах світу. На шляху розвитку компанії бізнесмен Тревіс Каланік пережив непорозуміння, конфлікти, скандали. Спершу це описав журналіст New Yor Times у своїй книзі, що у США вийшла 2019 року, а незадовго після цього стало відомо про її екранізацію. Головну роль виконав Джозеф Гордон-Левіт (500 днів літа, Третя планета від Сонця).

uber

Пем і Томмі

Ще один мінісеріал, що зняли на основі реальних подій. Спокуслива зірка кіно Памела Андерсон і рок-музикант Томмі Лі – розкута парочка, що привертала увагу епатажною поведінкою. Стрімінговий сервіс Hulu випустить драматичний байопік на початку лютого.

pam-tommy-hulu

Час переможців: розквіт династії Лейкерс

Найуспішнішою баскетбольною командою США у 80их роках були “Лос-Анджелес Лейкерс”. Як їм це вдалося? Розповість драматичний серіал від НВО. У березні глядачі зможуть дізнатись про легендарних баскетболістів під час ігор та в особистому житті. Одного з тренерів зіграв голлівудський актор Едріен Боруді (Піаніст, Французький вісник).

lakers

Позолочена доба

Кінець ХІХ століття в історії США отримав назву Позолочена доба: економічні та соціальні зміни, технічний прогрес… Молода Меріен Брук після смерті батька переїжджає з Пенсильванії до Нью-Йорка, щоб жити зі своїми тітками Агнес і Адою. Поневолі обставин, вона стає свідком напруги між представниками різних соціальних станів. Прем’єру історичної драми запланували на кінець січня.

age

Обі Ван Кенобі

Вже за назвою легко здогадатись, що серіал про одного з персонажів саги “Зоряні війни”. Події у ньому відбуваються через 10 років після того, що сталось у епізоді “Помста ситхів” оригінального серіалу. Тоді він зіткнувся зі своєю найбільшою поразкою, втратою свого найкращого друга та учня-джедая Енакіна Скайвокера, який перетворився на Дарта Вейдера. Режисером серіалу є Дебора Чоу, яка зняла перший сезон іншого схожого серіалу “Мандалорець”. У головній ролі – один з найвідоміших британських акторів Юен Макгрегор. Серіал зняла студія Disney+.

kenobi_disneychannel_cover_1

Дім дракона

Шанувальники культового серіалу “Гра престолів” очікують на його приквел. За сюжетом, події у новому серіалі відбуваються за 200 років до того, про що йшлося у “Грі престолів”. Головні герої – династія Таргарієнів, пращури Дейнеріс Таргарієн, які правили Вестеросом упродовж кількох століть. Стрімінговий сервіс HBO створив десять перших епізодів. До речі, одним з авторів сценарію став письменник Джордж Мартін, який і вигадав світ, де відбуваються події знаменитого сіткому.

house-of-dragon-3

Володар кілець: Кільця Сили

У серіалі йдеться про виникнення знаменитих кілець, становлення головного злого чарівника Середзем’я Саурона, домовленості між ельфами і людьми. Перший серіал на основі книг Толкіна вийде у вересні на сервісі Prime video.

rings_of_power

Корона

Серіал про британську королівську родину завершиться восени, коли вийде останній сезон. Однак достеменно невідомо чим: розривом відносин між принцом Чарльзом та Діаною чи її загибеллю? Хай там як, це буде майже через рік після виходу в світ фільму про принцесу.

crown

Бріджертони

У екранізації романів американської письменниці Джулії Квін йдеться про Лондон початку ХІХ століття. Головні герої – родина Бріджертонів, які починають своє життя у вищому суспільстві. У другому сезоні вони шукають наречену для старшого брата Ентоні. До речі, перший сезон “Бріджертонів” ввійшов до переліку перших серіалів, яких Netflix офіційно переклав українською.

bridgerton

Відьмак

Безумовний хіт спонукав на Netflix продовжувати випуск сезонів популярного фентезі. Сезон під назвою “Відьмак: походження крові” буде про нових персонажів, які за 1200 років до відомих глядачам подій і безпосередньо перед катастрофічним Об’єднання сфер, що принесло монстрів і магічних істот на Континент і створило першого Відьмака.

witcher-blood-origin-2

Пропонуємо також пригадати, які серіали вийшли у 2021 році.