10 українських сучасних фільмів про кохання

Photo of author
Written By Nelegal

Помаранчеве небо

Історію Марка та Іванни можна вважати «помаранчевими» Ромео і Джульєттою: попри політичні погляди родин студентка зі Львова Іванна та син керівника Київської облдержадміністрації Марко зустрічаються під час Помаранчевої революції та закохуються. Хлопцю вже забезпечили навчання закордоном і заможну наречену. А Іванка переймається майбутнім країни, ризикує заради неї здоров’ям і особистою свободою. На фоні революційних подій осені 2004 року молоді люди змінюють світогляд один одного у зворушливій кіноісторії.

orange_sky

Ґудзик

Фільм зняли за відомим романом української письменниці Ірен Роздобудько. Студента Дениса могли б мобілізувати до армії для участі у війні в Афганістані. Однак він продовжує життя у розвагах і несподівано зустрічає жінку, в яку закохується. Вона має сім’ю, престижну роботу і не відповідає взаємністю. Тому Денис все ж вирушає на війну, що змінює його світогляд. Минають роки і вони перетинаються знову, – через кохання виникнуть нові труднощі та випробування.

Сафо

Один з найвідоміших українських сучасних еротичних фільмів. Любовний трикутник з невідомим: спадкоємиця мільйонера, її наречений і донька археолога. Деякий час глядачу невідомо про те, хто у кого закоханий по-справжньому. Любовні пригоди відбуваються у Греції, що додало фільму скелясто-морських пейзажів та впливу античної поезії. Кохання, ревнощі, море, трагедія: один з найрезонансніших фільмів 2008 року, до того ж одну з ролей у ньому зіграв славетний Богдан Ступка.

4477_08

F63.9 Хвороба кохання

У стрічці йдеться про кохання лікарки-венеролога і космонавта, а ще – про секретний урядовий експеримент космічного масштабу. Картина отримала таку назву в процесі зйомок, коли автори дізналися, що Всесвітня організація охорони здоров’я включила кохання до переліку психічних відхилень під кодом F63.9 поряд із алкоголізмом, клептоманією і токсикоманією. Фільм є досить несподіваним зразком романтичної комедії: у стрічці різко та зухвало доводяться до абсурду та вивертаються навиворіт звичні штампи історій про нещасних закоханих, у чиї стосунки втручається то третій зайвий, то урядова змова. Фільм доступний для безкоштовного онлайн-перегляду на ютуб-каналі Державного агентства з питань кіно.

Самотній за контрактом

Слава Лєбєдєв – майбутня рок-зірка, фронтмен гурту. У нього закохується Лілі Фіалко, яка навіть не підозрює, що він є популярним музикантом. Але за умовами контракту, головному герою не можна зустрічатися з дівчиною, щоб це впливало на сценічний образ і захоплення фанаток.

690

Пісня пісень

У драмі за однойменним твором Шолома Алейхема поетично зобразили єврейське містечко початку ХХ століття, де живуть десятирічні Шимек і Бузя. Дівчинка вважає себе принцесою, а хлопчик — принцом. Вони живуть у сусідніх палацах, хоч і в одному дворі. Шимек починає усвідомлювати свої справжні почуття до Бузі тільки через роки, далеко від дому, коли дізнається, що вона виходить заміж за іншого. Стрічку можна переглянути онлайн.

Тепер я буду любити тебе

Українсько-грузинський романтичний комедійний фільм. У ньому йдеться про ресторатора Мішеля, який після того, як від нього пішла дружина напередодні Різдва, потрапляє в різноманітні пригоди. Випадкове знайомство з дівчиною, в якої зараз теж проблем у коханні вистачає, змушує його задуматися: це фортуна чи може чийсь хитромудрий план? Їхні історії переплітаються, доля продовжує жартувати, а кохання грається з ними і веде за своїм власним сценарієм. У стрічці знялись відомі актори Богдан Бенюк та Ольга Сумська.

teper

Моя русалка, моя Лореляй

Радянські часи. 14-річний юнак Федір закохується у 18-річну руду акторку Нюру. Він любить кататися на своєму велосипеді, вона мріє про роль Анжеліки у фільмі «Анжеліка і король». Море, сонце, романтичні заходи сонця — здавалося б, немає нічого спільного між акторкою і простим сільським хлопцем. Але кохання поєднує їх. Одну з головних ролей у фільмі зіграв відомий музикант, фронтмен гурту “ВВ” Олег Скрипка.

lorelej

Гуцулка Ксеня

1939 рік, до окупації Західної України більшовиками залишається кілька тижнів. У карпатське курортне селище Ворохту приїздить американець українського походження Яро, щоб знайти українку, з якою одружиться. Тільки за цієї умови він успадкує великі статки батька. Яро знайомиться з гуцулкою Ксенею, яка змінює його плани. Любовні пригоди на тлі гірських краєвидів, багатий і цікавий музичний супровід, ретростилістика та вдалий підбір акторів зробили фільм одним з найкращих сучасних мюзиклів.

huc_ksen

Стоп-Земля

16-річна школярка-інтроверт Марія вчиться у звичайній київській школі в одинадцятому класі. Не почуватися дивно та відсторонено у колективі їй допомагають близькі друзі Яна та Сєня, по-своєму переживаючи напружену буденність. Окрім майбутніх екзаменів вийти з зони комфорту Машу змушує закоханість в однокласника Сашу. Дівчина розуміє, що якщо не наважиться — ніколи не знатиме, чи взаємним є її кохання до хлопця. Одна з найцікавіших спроб українського кінематографу показати шкільну закоханість.

1613517717-877

Дивіться також добірку з десяти фільмів про шалене кохання.