Найкращі Аніме-Серіали літа 2019

Photo of author
Written By Сергій

Доктор Стоун

drstone

Просто уявіть собі, що увесь світ, кожна людина на землі (ще ластівки, ластівки разом із нами) перетвориться на камінь. Через тисячі років ви просинаєтесь у світі, де не залишилось цивілізації, лише дикі джунглі та цірюючі в них звірі. Як ви будете виживати? Що робитимете? Як будуватимете нову цивілізацію і чи будуватимете?

Уявили? Цікаво? Чудово. Тому що саме про це й розповідає аніме “Доктор Стоун”. Головний герой Сенку — справжній геній для своїх років, опинившись в такій ситуації, вирішує за будь яку ціну відновити світ за допомогою своїх знань, але швидко розуміє не лише, що одному йому не впоратись, але й що він у цьому світі більше не один.

Сага про Вінланд

vinland_saga

Торс — один із найвідважніших та найнебезпечніших вікінгів, що воюють на межі тисячоліть. Із часом воїн покинув поля боїв, аби вести спокійне сімейне життя. Втім, минуле завжди знаходить тебе, тож на порозі війни із Англією Торса знаходить колишній товариш і повідомляє, що той мусить відправитись воювати разом зі всіма, або ж його селищу доведеться заплатити за витрачений час. Тож колишній воїн збирає всіх бажаючих воїнів із селища та вирушає в подорож. Проблеми починаються коли виявляється, що на корабель пробрався його малолітній син Торфін.

Досить нетипове аніме на основі однієї із найбільш недооціненої манга-серії “Сага про Вінланд“, котре за кілька серій встигне дати кожному їжу для роздумів та кілька уроків. Сюжет стилістично нагадуватиме Гру Престолів (якщо ви розумієте, про що я). Подивитись варто, без винятків, кожному. Хоча б перші чотири серії.

Вогняна бригада пожежних

fire-force-anime-1163342-1280x0

Вогняна бригада пожежних — це особливий загін вогнеборців, зібраний вперше в той момент, коли почались випадки людских самозагорянь. Сьогодні (на час подій аніме) люди бояться, перетворитись на вогневиків: палаючих монстрів без залишку свідомості. Саме їх “упокоєнням” й займаються вогнеборці.

Головним героєм аніме-серіалу є хлопець Сінра, новенький у загоні, котрий вміє за бажанням викликати полум’я з ніг. За це і за його лиху посмішку хлопця прозвали Дияволом. Втім, ця посмішка насправді є наслідком травми, котру він пережив після того, як у пожежі згоріли його батьки.

Театр Мороку

yamishibai-japanese-ghost-stories

Черговий сезон “Театру Мороку” являє собою збірник-антологію хоррор-історій, котрі тривать по 4-5 хвилин. Але, враховуючи, що японці не лише добре знають, що таке страх, але й мають неповторний стиль жахів, аби злякатись може вистачити й кількох секунд. І справа зовсім не у скрімерах, а в лякаючих мотивах та вражаючій мальовці, котрій низький бюджет навряд чи заважає. Кожна серія – окрема історія, тож не бійтесь братись за новий сезон обираючи серію наосліп.

Damon Slayer (Меч, що розсікає демонів)

demon_sleyer

Зі всієї п’ятірки це аніме — найбільш стандартне та звичне для тих, хто вже звик до екщн-сьоненів. Фентезійний світ, в котрому людей перетворюють на свій еквівалент зомбі-демонів та мисливці на них. Головний герой стає мисливцем тому що хоче звільнити від прокляття власну сестру та повернути їй людський облік. Для цього він поступає на навчання до старого майстра, а згодом зустрічає й інших мисливців, котрі не поступаються йому у силі.

Спеціальні техніки дихання та прийомів, стихійні стилі, містичний сюжет та японські мотиви — це те, чим може зацікавити “Демон Слеєр”. Важливою складовою є те, що події не викликають гострого відторгнення в сюжетному плані, а сам серіал не зловживає огидними CG елементами. В цілому досить стандартний тайтл, але приємний окові та серцю, якщо ви таке любите чи просто хочете трішки розважитись увечері.