5 ймовірних номінантів “Оскар” 2019, котрих ви могли не помітити

Photo of author
Written By Сергій

Дім, який побудував Джек

ce86fe73225f9434f33b5d2ee1f34cc9

Культовий датський режисер Ларс фон Трієр, вигнаний на кілька років з Каннського кінофестивалю за фразу “Я розумію Гітлера”, повернувся на великий екран з чорною сатирою про архітектора-маніяка, який мріє побудувати будинок і вбиває майже всіх людей, які зустрічаються на його шляху. Фільм викликав змішані реакції, але байдужим не залишив нікого. Дехто називає стрічку жорстокою, але відвертою сповіддю автора.

Магазинні злодюжки

20304261-574e-4905-b52d-2574cf66f2bc_w1023_r1_s

Володар головного призу Каннського кінофестивалю 2018 року Золотої пальмової гілки розповідає про сім’ю бідного робітника, єдиний дохід якої є бабусина пенсія і дрібні крадіжки в магазинах. Одного разу глава сімейства призводить додому підібрану на вулиці дівчинку, яку зустрічають без особливої радості, але все ж приймають в сім’ю. Сім’я живе щасливо, незважаючи на убогість, але проблеми починаються після сюжету по телебаченню про зниклу дитину.

Рим

roma1

Чорно-біла сімейна сага про 1970-ті роки в Мехіко: доктор рідко буває вдома, його дружина виховує чотирьох дітей, а допомагає їй в цьому служниця з Індії. Життя героїв змінюють заворушення 1971 року, коли солдати розстрілюють студентів. Ця реальна трагедія отримала назву Мексиканська різанина в Корпус-Крісті. “90 відсотків сцен, представлених у фільмі, зняті по моїй пам’яті. Йдеться про той період, який сформував мене і всю країну. Це був час становлення Мексики”, – говорить Куарон, який став не тільки режисером фільму, але і оператором, сценаристом і продюсером.

Зелена Книга

green-book-anatomy-facebookjumbo

Комедійна біографічна драма про реальні подорожі півднем США в 1962 році відомого джазового піаніста і звичайного водія й викидали, між якими, згодом, виникає дружба. Ця подорож відкриє героям очі на світ і змінить життя обох. Зелена книга – це коротка назва щорічного путівника для безпечного подорожі чорношкірих, який видавався в США з 1936 по 1966 рік. Американські кінокритики вже назвали фільм кращою кінострічкою 2018 року.

Богемна Рапсодія

bohemianrphapsody

Картина розповідає історію культової британської групи Queen від заснування в 1970 році до виступу на міжнародному благодійному фестивалі Live Aid в 1985 році. “Богемна рапсодія” фокусується на взаємовідносинах музикантів і їх творчості і не буде докладно розповідати про боротьбу Фредді Меркьюрі зі СНІДом. Один з найбільших певов помер від СНІДу в 1991 році у віці 45 років. Фільм не був тепло прийнятий критиками через поверхневого розкриття проблем сексуальної ідентифікації Меркьюрі і скромного уваги іншим учасникам групи. Однак Богемна рапсодія стала найкасовішим музичним байопіком в історії, зібравши майже 600 мільйонів доларів в прокаті.