8 фільмів про те, що життя – це нескінченна пригода

Photo of author
Written By Сергій

Завжди говори «Так»

yes-man-movie

Депресивний замкнутий менеджер середньої ланки випадково потрапляє на семінар, де люди погоджуються на все, що їм пропонують. Після недовгих роздумів, герой вирішується завжди говорити «так». В одну мить його життя перетворюється в божевільну авантюру, в якій часом було б корисно опинитися кожному з нас.

Король говорить

the-kings-speech-header

Народився в королівській родині – будь люб’язний бути завжди і у всьому бездоганним. Ще в дитинстві Альберта так замучили вихованням, що нещасний став заїкатися. А в дорослому віці він дізнається, що йому доведеться бути королем. Але якщо манери відточені і костюмчик сидить, то що робити з обов’язковими промовами? Ця історія про те, що потрібно вірити в себе і що кожен гідний того, щоб бути почутим.

Достукатися до небес

dostukatys_do_neba_23

Сюжет оповідає про двох смертельно хворих чоловіків, які проводять свої останні дні в лікарні. Їх осяває: який сенс сидіти і чекати свого часу та ще й в такій гнітючій обстановці? Недовго думаючи, парочка пускається у всі тяжкі, викравши машину з мільйоном німецьких марок. Ця на перший погляд просочена гіркотою стрічка подається глядачеві надзвичайно легко, нагадує, що потрібно цінувати кожну мить свого життя і викликає бажання з’їздити на море.

Траса 60

trasa_60

На перший погляд Ніл має все: багатих батьків, симпатичну дівчину, забезпечену кар’єру юриста. Ось тільки він мріє стати художником, батько хоче зробити з нього «копію себе», а дівчина більше подобається батькам, ніж йому самому. У свій день народження він знайомиться з екстравагантним містером О.Ж.Грантом, який обіцяє Нілу виконати будь-яке його бажання. Незважаючи на казковість, фільм має філософський підтекст: найважливіші рішення в житті повинні приймати тільки ви, а не ваші батьки, оточуючі або магічний кульку з відповідями.

Маленький принц

the-little-prince-2015-latest-movie

Життя головної героїні, юній і не по роках дорослого дівчинки, розписана по хвилинах: до першого навчального дня в престижній академії залишилося всього 53 дня, а тригонометрію вчити за неї ніхто не збирається! То добре, щоб все, що потрібно: дошка з розкладом, полки, набиті енциклопедіями, і мама, яка стверджує, що з доньки вийде «чудовий доросла людина». Ми всі коли-небудь подорослішаємо і забудемо багато з того, про що мріяли, коли були маленькими. Цей мультфільм про мрії, і про те, як важливо берегти дитину в собі.

Прислуга

prysluga

Американський Південь, на дворі 1960-і роки. Новоспечена випускниця коледжу Євгенія хоче стати письменником. Тема приходить сама собою: історія прислуги, помічників, без яких не може обійтися жоден будинок. Ось тільки в містечку, де чорношкірих не вважають за людей, а спілкування між «білими» і «кольоровими» не виходить за рамки закону, важко писати таку революційну книгу. Фільм досить серйозний і зачіпає безліч тем, але головна думка, мабуть, одна – до людей потрібно ставитися по-людськи.

Маленька міс Щастя

little_miss_sunshine

Будь-яка дівчинка хоче бути красивою. Навіть незграбна повненька Олів з кролячими зубками і окулярами, які більше її самої. Волею випадку вона проходить до півфіналу конкурсу краси для дівчаток. Однак її різношерсте сімейство: батько-невдаха, мати-істеричка, дядько-гомосексуаліст, брат-мовчун і дідусь-наркоман навряд чи зможуть надихнути і допомогти дівчинці з виступом. Ця яскрава і вибухова стрічка заражає оптимізмом, терпінням і бажанням піклуватися про близьких.

Вигляд зверху кращий

vygljad_zverhu_kraschy-2003

Коханий Донни, за сумісництвом її начальник, кидає і звільняє її в один день. Убита горем дівчина відправляється коротати самотність в бар. Там вона випадково бачить надихаюче інтерв’ю відомої стюардеси і розуміє, що небо – це якраз те, що вона шукала. У житті кожної людини бувають труднощі. Але тільки від нього залежить, чи буде він звинувачувати долю і плисти за течією, або збереться з силами і зробить ривок вперед.