10 фільмів, котрі ви не зможете забути

Photo of author
Written By Сергій

Прислуга

prysluga

Дія фільму розгортається в Америці 60-х років, штаті Коннектикут, за часів нерівноправності «білих» і «кольорових». Незважаючи на те, що рабство було скасовано давно, представникам «кольорової» раси не соромилися вказувати на «їх місце». Цінність фільму полягає в тому, що через призму стосунків між людьми з різним кольором шкіри нам пропонують ще раз поміркувати над питанням, що таке добре і що таке погано.

Геть (Пастка)

get_out

Чорношкірий хлопець Кріс їде в сімейний будиночок біля озера своєї дівчини, щоб трохи відпочити і познайомитися з її батьками. Стурбований тим, що її батьки – біла еліта, а він – невідомий темношкірий фотограф, він відчуває себе незатишно. Але він навіть не уявляє, які жахи ховаються за білосніжними посмішками і бездоганним фасадом.

Шоу Трумана

the_truman_show_image

Телевізійна корпорація усиновляє героя Керрі ще дитиною. Навколо нього будується ціле місто декорацій, для нього – тільки найкращі актори і костюми, він – зірка реаліті-шоу! От тільки біда в тому, що він про це не знає. Ця захоплююча, унікальна і неймовірно зворушлива стрічка навряд чи залишить когось байдужим.

Готель «Гранд-Будапешт»

grand_budapest_hotel_d7ca

Біженцю Зеро, можна сказати, пощастило: майже відразу прибувши в нову країну, він влаштовується портьє в фешенебельний готель «Гранд Будапешт». Більш того, під своє крило його бере легендарний консьєрж Месьє Густав, який може вирішити будь-яку проблему.

Похований Живцем

buried_alive

Під час засідки контрактник Пол непритомніє і через якийсь час прокидається і виявляє себе похованим в труні. Райан Рейнольдс є єдиною людиною, якого глядач бачить на екрані протягом 95 хвилин. Незважаючи на це, фільм обов’язково підніме ваш пульс, а після – настрій від перегляду відмінного кіно.

Зелена Миля

green_mile

Фільм досить важкий для сприйняття, але в той же час від нього не можна відірватися. «Зелена миля» піднімає безліч філософських питань про життя і про шлях, який варто вибрати. І, мабуть про зло, яке не завжди карається, і добро, яке часом безсило що-небудь змінити.

Один із найкращих фільмів за мотивами книги Стівена Кінга.

Траса 60

trasa_60

На перший погляд у Нілу Олівера є все: багаті батьки, гарненька дівчина, блискуча кар’єра юриста. А замість того, щоб насолоджуватися життям, герой мріє малювати, подорожувати і зустріти дівчину зі своїх снів, яка сниться йому щоночі. Фільм заворожує своєю казковістю і непередбачуваністю, змушує співпереживати героям і сміятися до сліз.

Амелі

amelui

Одного разу в крихітній кімнатці старого будинку звичайна дівчина Амелі Пулен вирішила робити людей щасливими. Приголомшливий фільм про кохання, про життя, про прагнення людини безкорисливо робити добро людям і дарувати їм світлу частинку своєї душі. Після перегляду стаєш кращим, чистішим, добрішим і хочеться бути таким, як головна героїня.

Довіра

dovira_-_trust_-_2010

14-річна Енні знайомиться з хлопчиком онлайн. Після тривалої переписки вони вирішують зустрітися. Втікши потайки від батьків, вона нарешті зустрічає свого співрозмовника, але він виявляється не таким, яким здавався в листуванні. Цей фільм не тільки про сексуальні злочини, але про наслідки, про поламані долі і про те, як одне жахлива подія може докорінно змінити життя.

Життя Прекрасне

life-is-beautiful

Більшість фільмів про Голокост однаково важко дивитися і забути, чого тільки вартий «Список Шиндлера». Але серед цього ряду картин саме «Життя прекрасне» є незмінним лідером. Практично неможливо знайти гумор у час жахів Другої Світової Війни, але Роберто Беніні все ж зміг. Будьте готові сміятися і плакати, мов немовля.