10 фільмів, оспівуючих жіночу красу

Photo of author
Written By Сергій

Квітка пустелі

desertflower-photo1_986

Ця дивовижна реальна історія розповідає про дівчинку з племені сомалійських кочівників, яка, не захотівши вийти заміж з примусу, втекла з дому в 13 років і стала однією з найпопулярніших моделей світу. Багато захоплювалися її унікальною красою, але саме завзятість дівчата допомогли їй досягти вершини успіху і подолати всі труднощі.

Яскрава зірка

yaskrava_zirka

«Яскрава зірка» – чарівна історія кохання великого англійського романтика Джона Кітса і музи його творчості Фанні Браун. Саме Фанні втілила культ краси, якому поклонявся поет і надихнула його на творіння, посприяти відродженню англійської поезії і образотворчого мистецтва.

Малена

malena

Перша красуня міста, Малена, могла ні в чому собі не відмовляти – вертіти чоловіками, як їй заманеться, брати від життя того, що їй хочеться і нікого не слухати. Але героїня всього лише хотіла бути зразковою люблячою дружиною, а це виявляється ой як не просто. Це драма про жінку, яка є об’єктом насмішок через заздрість, яку викликає її краса.

Посмішка Мони Лізи

mona_lisa_smile

На дворі 1953 рік. Американки у повну силу борються за свої права, і в цей час Кетрін отримує місце викладача історії мистецтв у жіночому коледжі Уеллеслі. Незважаючи на протиріччя між Кетрін і керівництвом навчального закладу, вона намагається показати своїм ученицям їм інший світ: краси мистецтва, любові, свободи. Фільм про те, як важливо бути собою. Про те, що під красивою обгорткою повинна бути і змістовна начинка.

Меланхолія

melanchily

Холодна статична краса головної героїні привертає увагу з першого кадру. Тут все – від відблисків в келиху з шампанським до Жюстін в білосніжній весільній сукні в оточенні латаття втілюють ідеальність моменту, красу маленького світу Ларса фон Трієра, майстерно вирощеного в пробірці.

Диявол носить Прада

devil-wears-prada

За сюжетом, молода випускниця журфаку Андреа влаштовується помічницею до впливової Міранди Прістлі – редактору одного з найбільших нью-йоркських журналів мод. Фільм, наповнений гламуром, красою і розкішшю, на перший погляд може здатися всього лише черговою комедією. Насправді ж, він показує, що краса дістається завзятістю і пекельною працею.

7 днів та ночей з Мерилін / Мій тиждень з Мерилін

my_week_with_marelyn

Фільм показує нам одну тиждень життя Мерилін Монро, але не такий, який ми звикли її бачити. Саме те, що глядачі бачать Мерилін вразливою, самотньою, незрозумілою для оточуючих, робить фільм таким незвичайним. Творці вказують нам на все її недоліки, але зауважують, що краса, харизма і талант місс Монро були такі сильні і масштабні, що на їхньому тлі недоліки ставали незначними.

Жінки

women

Фільм просто не може не сподобатися. Тому що правда. У багатьох ситуаціях дізнаєшся себе. У багатьох – своїх подруг. Але безумовно тільки тих, хто готовий посміятися над собою. В кінці фільму героїня Мег Райан тонко помічає: «Краса у нас всередині. Потрібно лише залишатись собою».

Голова в хмарах

head_in_the_clouds

Героїню Шарліз Терон не можна назвати «хорошою дівчинкою» – дівчина бере від життя все, не зациклюючись на стереотипах і не звертаючи уваги на оточуючих. Спокуслива, яскрава, приваблива, вона із задоволенням втягує оточуючих людей в свої авантюри, не забуваючи допомагати людям відчувати ті ж фарби, змушуючи не замислюватися про дрібниці.

Сніданок у Тіфані

breakfast-at-tiffanys

Одрі Хепберн в цьому фільмі – це витонченість, чарівність і втілення дивовижної краси. Саме вона облагородила образ Холлі – ексцентричної героїні, яка поєднує в собі манірність і майже дитячу наївність, в яку, однак, неможливо не закохатися.