10 найкращих фільмів 2017 року

Photo of author
Written By Сергій

movies_end_of_year_2017_0

Це список десяти фільмів, котрі максимально високо оцінили кінокритики США за 2017 рік, котрі, на їхню думку, варто переглянути. Розташовані вони не за зростанням чи спаданням, це просто список найкращих фільмів року за версією критиків.

Дюнкерк

dunkirk

На початку Другої світової війни у міста Дюнкерк більше трьохсот тисяч британських і союзних військ були оточені силами противника. Для їх порятунку була розгорнута грандіозна операція з евакуації.

Малюк на Драйві

baby-driver

Молодий гонщик на прізвисько Малюк працює водієм у злочинців, допомагаючи їм зникнути з місць злочинів. Одного разу він зустрічає дівчину своєї мрії, заради якої готовий залишити ризиковану роботу, але, щоб відійти від справ, він повинен взяти участь в останньому пограбуванні.

Горе-Творець

the-disaster-artist-trailer

Початківець актор Грег приєднується до команди ексцентричного режисера-дилетанта Томмі Вайсо, повного ентузіазму зняти і випустити на великі екрани свій дебютний проект, якому судилося увійти в історію як еталон бездарного кіно. Фільм побудований на реальних подіях, котрі стосуються зйомок культового фільму «Кімната», котрий став ідеальним прикладом виразу «так погано, що аж добре».

Проект «Флорида»

the_florida_project

Історія дівчинки Муні і її матері Хейлі, що живуть в мотелі «Чарівний замок», що знаходиться недалеко від місцевого Діснейленду. Муні з друзями проводять дивовижне літо, повне чудес і пригод. Але по сусідству з їх райдужним дитячим світом існує світ дорослих проблем, де їхні батьки переживають особливо важкі часи. Уільям Дефо номінувався за цей фільм на премію «Оскар», як виконавець найкращої ролі другого плану.

Логан

logan

Мутанти знаходяться на межі вимирання, і що володіє регенерацією і уповільненим старінням Логан теж відчуває, що його роки добігають кінця. Але, зустрівши юну дівчинку-мутантку, Логан вирішує наостанок врятувати світ ще раз. Стрічка «Логан» вміло грає на звичних правилах супергероїки та ламає застарілі шаблони, що робить його одним із найкращих представників свого жанру вже сьогодні.

Пастка (Геть)

get_out

Чорношкірий хлопець Кріс їде в сімейний заміський будиночок своєї дівчини, щоб трохи відпочити і познайомитися з її батьками. Стурбований тим, що її сім’я – біла еліта, а він – невідомий чорний фотограф, Кріс здорово переживає. Але він навіть не уявляє, які жахи ховаються за білосніжними посмішками і бездоганним фасадом.

Леді Птаха

lady_bird_0

Один рік життя старшокласниці-бунтарки, яка разом з матір’ю переїхала в нове місто і змушена тепер вчитися в консервативній католицькій школі. Гормони б’ють в голову, дівчина закохується, прогулює уроки і планує втекти в Нью-Йорк. Приємний фільм, в котрому щирі із собою люди, впізнають себе в тому вразливому віці.

Примарна Нитка

prymarna_nytka

Життя модної індустрії в післявоєнному Лондоні 50-х років зосереджена навколо знаменитого кутюр’є Рейнольдса Вудкок. Жінки нескінченним потоком проходять через його життя, являючи собою лише джерело натхнення для переконаного холостяка. Але одного разу він зустрічає дівчину Алму, якій судилося подарувати Вудкокові щастя, при цьому пустивши його життя під укіс.

Клич мене своїм іменем

call-me-by-your-name

1983 рік, Італія. 17-річний Еліо проводить літо на віллі у батьків, куди пізніше приїжджає і 24-річний початківець учений Олівер, асистент батька Еліо. Незабаром між Еліо і Олівером зав’язується пристрасний роман, але обидва знають, що їм не судилося бути разом.

Секретне досьє

secretne_dosie

«Секретні досьє» – американська біографічна історична драма про журналістів двох впливових видань, які опублікували секретні документи про хід війни у В’єтнамі. В Україні фільм стартував у 2018 році, але в США прем’єра відбулась у грудні 2017 року.