10 життєствердних фільмів

Photo of author
Written By Сергій

Форест Гамп

forest_gump

Цей фільм режисера Роберта Земекіса – всесвітній феномен 1994 року, який навіть зараз, через 20 років, хочеться переглядати знову і знову. Навіть коли знаєш напам’ять, що скажуть герої, з кожним переглядом відкриваєш для себе щось нове. Мабуть, це і є справжнє кіно – просте, ясне і геніальне.

Достукатись до небес

dostukatys_do_nebes

Історія двох смертельно хворих товаришів, які вдаються до крайніх заходів, якщо прочитати тільки опис фільму, може здатися зовсім життєствердною. Але знято, зіграно і подано всі настільки здорово, що після перегляду починаєш цінувати кожну мить життя. А ще хочеться на море.

1+1

11

Режисерам і акторам цього фільму вдалося створити життєстверджуючу, дотепну, веселу і чарівну картину. Та й з пропорціями не переборщити – суміш драми і комедії в історії двох несхожих, як біле і чорне, друзів вийшла практично ідеальною.

Неймовірне життя Уолтера Мітті

1_weekend-films-2-9-17_posta-magazine

Ця картина про пригоди офісного невдахи ніби кричить з екрану: «Не будьте такими, як усі! Не бійтеся! Міняйте світ! »Тінейджерські запал наочно продемонстрував нам 48-річний голлівудський комік зі стажем Бен Стіллер, який, по ідеї, повинен був від усього цього давно втомитися. Але не на того напали.

Вічне сяйво чистого розуму

vichne_syaivo_rozumu

Режисер-чарівник Мішель Гондрі у своїй картині дуже наочно і у властивій тільки йому манері показав, що в житті не можна просто так, як на клавіатурі, натиснути кнопку delete. У цьому йому допоміг приголомшливий акторський склад, а особливо Джим Керрі.

Загадкова історія Бенджаміна Баттона

zahadkova_istoria_bb

Цей фільм дуже схожий на книгу, на пророблений до дрібниць роман. Результат цієї копіткої роботи в наявності – крім дивовижної гри акторів картина вражає атмосферою, вражає натуралістичністю відбувається, хоча розповідає про події фантастичних. Вона може подобатися, може не подобатися, але після перегляду «Бенджаміна Баттона» вже складно залишатися незмінним.

Допоки не зіграв у ящик

doky_ne_zihrav_u_yaschyk_2

Шикарне кіно з відмінним акторським складом – Джек Ніколсон і Морган Фрімен просто «заспівали» і тим самим тільки посилили враження від перегляду. У цьому фільмі немає жодного порожнього діалогу або кадру, все хвилини заповнені грамотно і з почуттям. А діалоги героїв про вічне не докучали, а скоріше наводять на думку, що жити потрібно не завтра і не через тиждень, а зараз.

Вуличний кіт на ім’я Боб

a_street_cat_named_bob_still

Здається, що життя Джеймса Брауна безпросвітне: наркотична залежність, безгрошів’я, голод. Герой практично впадає у відчай, коли одного разу вночі до нього додому приходить бездомний рудий кіт Боб. Тварина допомагає своєму новому господареві встати на ноги, повірити в себе і змінити своє життя. Дуже зворушлива історія, заснована на реальних подіях, та, власне, книзі самого Джеймса.

Рудий собака

rudy_sobaka

Трохи в сучасному кіно по-справжньому добрих і чудових фільмів, таких, як «Рудий пес». Це історія реально існувала собаки, що жила в австралійському місті Дампьер, на в’їзді в який їй встановлено пам’ятник. Невтомний пес багатьом поселенцям допоміг знайти друзів, щастя, надію і радість. Про це і фільм.

В диких умовах

v_dykyh_umovah

Неймовірної краси пейзажі, неприборкана свобода і абсолютне відмова. Фільм, який дає можливість хоча б на деякий час піти подалі від порожніх проблем і непотрібних правил суспільства, відчути єднання з природою і просто відкинути всі. Все це завдяки крутий режисерській роботі Шона Пенна і приголомшливою грі акторів.