6 прем’єр блокбастерів на один день: Голлівуд збожеволів!

Photo of author
Written By Сергій

3way3

Велика конкуренція за касові збори очікує Голлівуд 21 грудня. Саме на цей день заплановано 5 величезних мега-блокбастерів із величезними бюджетами та такими ж величезними потенційними касовими зборами. А також іще один фільм, котрий отримає прем’єрний показ на 2 дні раніше, втім, це від конкуренції його не врятує, тому його теж включимо в наш список.

Перед тим, як перерахувати ці фільми, хочеться пояснити, чому так сталось. Адже зазвичай студії намагаються не ставити свій «великий проект» поруч із «чужим великим проектом». Адже сенс подібної конкуренції в світі кіно не диктується тим, аби зірвати комусь збори – головне, щоб їх не зірвали тобі. Тому фільми в кіно так різняться за масштабністю, тематикою та цільовою аудиторією.

Але 21 грудня в США – один із найбільш ласих днів у році для кінопрем’єри. Це останні дні перед Різдвом. Голлівуд вважає, що глядач обов’язково сходить в кіно перед Різдвом. Не обов’язково 21 грудня, але десь в цей період. Окрім того, це останні дні, що входитимуть в річний звіт. Тож якщо студія не добрала якісь мільйони в світовому чи домашньому прокаті, гучний блокбастер може зменшити відставання та врятувати загальну статистику.

Не відомо, що саме спонукало студії піти на таку жорстку конкуренцію, але ось фільми, що стартують в кінотеатрах США 21 грудня 2018 року:

Аквамен

Аліта: Бойовий Ангел

Бамблбі

Холмс та Ватсон

holmes-and-watson-600x400

Ласкаво просимо у Марвен

Мері Поппінс повертається

Що цікаво, всі фільми маркуються рейтингом «для всієї сім’ї» (не теж, що дитячі). 5 із 6-ти фільмів – це, грубо кажучи, фентезі, із тоннами комп’ютерної графіки. Практично всі є в тому чи іншому сенсі адаптаціями оригінальних робіт. Хто займе позицію лідера – дізнаємось. Відомо лише одне, якомусь блокбастерові точно судилось провалитись у прокаті.