13 фільмів на Хеллоуін

Photo of author
Written By Сергій

Не знаєте, що подивитись на Хеллоуін? Що ж, ми спробуємо вам допомогти. Адже Хеллоуінська ніч – це ніч особлива. Навіть якщо ви ніколи не святкували її, все одно, саме в цей день, 31 жовтня, варто сісти самому, із друзями чи коханою в темній кімнаті та увімкнути один із фільмів, котрий запропоновано нижче. Просто ткніть пальцем – і ви не прогадаєте!

Хеллоуін (1978)

halloween-1978-lb-1

Фільм “Хеллоуін” став класикою жанру трилерів. В кінці 70-х він зібрав в прокаті майже 50 млн. Доларів і був найбільш комерційно успішним на той час. Дія картини розгортається напередодні Дня всіх святих. Жорстокий маніяк втікає з психлікарні через 15 років після вбивства своєї сестри. У Хеллоуін він повертається в рідне містечко Хеддонфілд, щоб знову скоїти вбивство.

Хеллоуін (2007)

helloween_2007

Дивитися фільм “Хелловін” варто тим, хто бачив уперше кіно Роба Зомбі від 1978 року. Це ремейк картини про Майкла Маєрса, що убив своїх рідних під час свята Хеллоуін, який через 15 років після лікування в психіатричній лікарні повернувся додому. Головним героєм в продовженні фільму став сам Майкл. Власне, в цьому і є весь шарм римейку: він більше акцентується на розкритті персонажа Майкла, показуючи нам жахливі події під новим кутом.

Гаманець чи життя (2008)

trt

Фільм складається з чотирьох історій, герої яких нехтують усіма законами Хеллоуіна. За що їм доводиться розплачуватися. Найстрашнішу ніч в році намагаються пережити учитель, студентка і сімейна пара. У цьому кіно все просякнуте духом Хеллоуіну: гобліни, ельфи, відьми, вампіри та інші надприродні істоти з’являться на екрані картини “Гаманець або життя”.

Той, що виганяє диявола / Екзорцист (1973)

o-the-exorcist

Фільм – володар чотірьох Золотих глобусів та двох Оскарів має слоган “Найстрашнішій фільм усіх часів” і Повністю Йому відповідає. Історія про дівчинку, одержиму дияволом, змушує завмирати від жаху глядачів на протязі багатьох років. Сцени, які проводить екзорцист-священик, лякають и залишають незабутні враження в пам’яті.

Психо (1960)

psycho-di-1

Одна з найзнаменитіших кінокартин Альфреда Хічкока. Незважаючи на те, що фільм був знятий понад п’ятдесят років тому, він не застарів і залишається неповторним в своєму жанрі. Триллер про дівчину, яка втекла з міста після крадіжки великої суми грошей на роботі. Переночувати Меріон зупиняється в готелі на покинутій трасі, де стикається з молодим господарем. Дівчину починають шукати. Задіяний в розслідуванні приватний детектив, як і Меріон, безслідно зникає. Тільки колишнього коханця і сестрі зниклої вдається розкрити страшну таємницю готелю і його господаря.

Сяйво (1980)

shining2_008pyxurz

Кіно за романом Стівена Кінга відмінно підійде для перегляду в Хеллоуін. Гнітюча атмосфера і поступове божевілля головного героя точно передані режисером Стенлі Кубриком. Психологічний трилер розповідає про Джека Торренса, що приїхав разом сім’єю працювати наглядачем у відокремлений готель. Чудова гра Джека Ніколсона і моторошний сюжет – цей фільм варто подивитися в ніч Хеллоуіна.

Відьма з Блер (1999)

blair

Фільм-володар призу журі Каннського кінофестивалю розповідає легенду про відьму з Блер, яка вбиває кожного хто приходить на її землі. Група студентів вирушила на зйомки документального фільму про відьомське прокляття, але тільки потрапивши в ліс, вони відразу ж заблукали і опинилися в центрі невидимого зла. Картина знята на аматорські камери без спецефектів. Саме після “Відьми з Блер” почалася популярність псевдодокументального кіно. Чудовим прикладом є франшиза “Паранормальне явище”.

1408 (2007)

1408-1

У готелі “Дельфін” є загадковий номер 1408, який пустує протягом багатьох років. Одного разу письменник Майк Енслін приїжджає в готель і вирішує оселитися в цій кімнаті, щоб написати свою чергову книгу, в котрих він розвінчує міські легенди про привидів. Але він ще не підозрює, з якими жахами і паранормальними явищами доведеться зіткнутися. Ще один фільм за мотивами книги Стівена Кінга володіє неповторною гнітючою атмосферою та методичними символами числа «13», що чудово підходить тематиці нашої підбірки.

Сіністер (2012)

sinister-3

Після переїзду в нове місто автор детективних оповідань знаходить відеозаписи, на яких виявляє свідоцтва жорстокого вбивства, яке сталося рік тому. Після перегляду відео в будинку починають відбуватися дивні речі і тепер під загрозою життя сім’ї самого письменника. Він зіткнувся з тим, від чого навряд чи вдасться врятуватися.

Жах перед Різдвом

night_before_christmass

Єдиний мультиплікаційний фільм у нашій підбірці, котрий підійде і для різдвяної ночі, і для хеллоуінської. Мультфільм розповідає про царство Хеллоуін, царство страхів і кошмарів, де живуть мерці, виродки, чудовиська на чолі з царем жахів Джеком Скеллінгтоном. Під різдво Джек випадково потрапляє в місто Різдва, де дізнається, що десь насправді існують радість, добро і веселощі.

Воно (2017)

pennywise-it-920x584

Вже третій фільм за мотивами книг Стівена Кінга в нашому списку. У центрі сюжету семеро підлітків з міста Деррі, в якому вже багато років пропадають діти. А викрадає їх загадкове “воно”, яке перевтілюється в моторошного клоуна Пеннивайза. До речі, саме “Воно” 2017 року вересні став найкасовішим хоррором в історії. І не дарма. Фільм зовсім новий, але вартий вашої уваги, адже в майбутньому він точно стане класикою.

Сонна Лощина (1999)

hollow__ihwt3wp

Головний герой фільму Ікабод Крейн відправляється в Сонну Долину, щоб розслідувати вбивства вчинені вершником без голови. Без цього фільму знятого Тімом Бертоном, наповненого чорним гумором, романтикою і жахами не обійдеться жоден Хеллоуін. Головні ролі в ньому виконують Джонні Депп, Крістіна Річчі та Крістофер Уокен.

Віднесені Привидами (2001)

vidneseni_pryvydamy

Пам’ятаєте, що в нашій підбірці лише один мультиплікаційний фільм? Я збрехав! Є ще аніме! Адже найзагадковіший нечисть, звичайно ж, можна побачити в роботах японського режисера-аніматора Хаяо Міадзакі. Головна героїня Тіхіро разом з батьками потрапляють в дивне містечко, яке оживає з настанням темряви. Виявляється, що все місто населене духами і примарами, а керує всім цим могутня відьма. Щоб врятувати батьків і знайти дорогу додому Тіхіро влаштовується до відьми на роботу. Я ходив на цю стрічку в кінотеатр ще будучи школярем. Знаєте, тоді для мене це було непросте видовище! Сподіваюсь, ви подивитесь цю картину в Хеллоуінську ніч.

Ось і вся наша підбірка «Хеллоуінських фільмів». Неприємного перегляду!

helloween-43295292