10 найкращих фільмів Джекі Чана

Photo of author
Written By Сергій

Година Пік

rush-hour

Мабуть, один з найвідоміших голлівудських фільмів за участю Джекі Чана. Багато глядачів по достоїнству оцінили комедійний екшн, в якому дві абсолютно різні людини, серйозний і відповідальний Джекі, і балакучий і забавний Картер, були змушені стати напарниками, щоб розслідувати справу про викрадення дочки китайського консула. Грандіозний успіх фільму послужив приводом для зйомок продовження у вигляді двох, не менш захоплюючих бойовиків.

Проект «А»

projecta2-1600x900-c-default

Режисерський дебют Джекі Чана. Фільм розповідає про те, як на початку ХХ століття пірати влаштували війну проти Гонконгу. Чану дісталася роль бійця, досконало володіє відразу декількома єдиноборствами.

Обладунки Бога

08

У цьому фільмі Джекі в черговий раз виступив в ролях і режисера, і головного героя. Тепер Чану довелося боротися не з піратами, з силами зла, адже в його руках опинилися стародавні артефакти, звані Обладунки Бога.

Перші дві частини «Обладунків Бога» – фільми мого дитинства, котрі я досі дуже люблю за їх дуркуватість та захопливість!

П’яний майстер

legenda_pijanego_mistrza02

Фільм, який зіграв величезну роль в становленні Чана, як популярного талановитого актора. Джекі постає у фільмі в якості норовливого молодого задираки. Бажаючи допомогти синові стати на «шлях істини», батько вирішив доручити дядькові виховання хлопця. Однак, все складається досить непросто, адже дядько хоч і володіє майстерно кунг-фу, вельми небайдужий до алкоголю. Через шістнадцять років буде знято не менше цікаве продовження фільму під назвою «Легенда про п’яного майстра».

Бійня в Бронксі

Цей фільм, який став найприбутковішим серед знятих в Гонконзі в 1995 році, зробив Чана всесвітньо відомим актором. Незважаючи на велику кількість комічних ситуацій, Джекі постає в більш серйозному, ніж зазвичай, образі.

Хто я?

Дуже оригінальний сюжет дозволили фільму стати кращим в фільмографії Джекі Чана. Режисерові вдалося вміло поєднувати в ньому жанри комедії і бойовика, і показати, як спецагент, що втратив пам’ять під час виконання одного з надсекретних завдань, намагається знайти себе і зрозуміти, ким же він є.

Поліцейська історія

І знову Джекі виступив режисером фільму, в якому він ще і грає головну роль. Поліцейський Кевін Чан опинився в ситуації, коли його підозрюють у співучасті при вчиненні злочину. Кевін повинен був охороняти головну свідка у справі наркобарона, однак в день суду вона пропала. Чану довелося відправитися на її пошуки, щоб врятувати дівчину і зняти з себе звинувачення.

«Поліцейська історія», як і «Обладунки Бога» – фільми мого дитинства, котрі я безумовно люблю!

Шаолінь

shaolin-movie-2011-7

Роки тому вийшов фільм, який дозволив розкрити Джекі Чана з зовсім іншого боку. Тепер Джекі грає роль миролюбного кухаря, який намагається уникати бійок і намагається застосовувати філософський і творчий підхід до життя. Незвичайність образу Джекі дозволила зайняти цього фільму місце серед кращих за участю Чана. Фільм не лише видовищний, але й зворушливий. А також дасть вам трохи їжі для роздумів на багато екзистенціальних тем.

Карате-пацан

the-karate-kid-2010

Один з найуспішніших фільмів в світовому кінематографі в 2010 році. Більше трьохсот п’ятдесяти мільйонів доларів касових зборів і безліч позитивних відгуків критиків. Чималу роль в цьому зіграв Джекі Чан, який виступив в ролі вчителя головного героя. «Карате-пацан» заслужено зайняв місце серед кращих фільмів за участю Джекі Чана.

Навколо світу за 80 днів

jackie_80

Англійський винахідник Філеас Фогг укладає парі, що зможе здійснити кругосвітню подорож за 80 днів. Завдання нелегке, але ж з ним його хитромудрий слуга Паспарту.

Для того, щоб Джекі Чан міг знятися в ролі Паспарту, творці фільму навіть поміняли національність героя і зробили його китайцем. У перекладі з французької слово “паспарту” означає “пройдисвіт”, “спритник”. І Джекі Чану вдалося блискуче вжитися в цей образ.